Opleiding tot 3* duiker

De inhoud van de 3* opleiding: Verdieping en instructeur in spé?

De 3*-duikopleiding is een leergang van verdieping: in deze opleiding worden de puntjes op de i gezet en de achtergronden van wat je tot nu toe als vaste gegevens hebt aangenomen verduidelijkt. Ook word je opgeleid als ‘begeleidend duiker’, dat wil zeggen: je leert hoe je duikers in opleiding kan begeleiden door duiktechnieken met hen te oefenen.

Je leert in het onderdeel Redden hoe je moet reageren bij een duikongeval.

Tenslotte worden je recente inzichten in de decompressietheorie aangeboden. Ook de 3*-duiker duikt binnen de nultijden. Voordat het 3*-duikbrevet kan worden aangevraagd, moet je in totaal minimaal 60 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleidingen tellen hierbij mee, evenals de duiken die je maakt in het kader van je opleiding.

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot 3*-duiker moet je:

De kosten voor de opleiding tot 3* -duiker zijn,  85,00 euro éénmalig.**

Als je nog geen lid bent van de vereniging komen hier de contributiekosten bij. Daar hebt je dan echter ook de voordelen van. Voor de contributiekosten en de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging verwijs ik nar de pagina over het Lidmaatschap.

De 3*-duiker sta je voor de keuze of je je verder gaat specialiseren in het duiken óf dat je kiest voor de instructiekant: hierbij kan je kiezen om instructeur te worden, of duikbegeleider.

Na het behalen van het 3* brevet kun je de volgende specialisaties volgen:

  • Alle 1* en 2* specialisaties
  • Decompressieduiken
  • Nitrox Gevorderd (na het behalen van de specialisatie Decompressie en Nitrox Basis)
  • Grotduiktechnieken open water

** prijswijzigingen voorbehouden.

Instagram

Facebook