Opleiding tot 2* duiker

De inhoud van de 2* opleiding: Meer mogelijkheden om meer uit je hobby te halen.

Na het behalen van je 1* brevet heb je wat duiken gemaakt, maar inmiddels loop je wellicht tegen de beperkingen aan van dit brevet. Een nachtduik tijdens je vakantie zit er niet in en als de hele vereniging bij de Zeelandbrug een getijdeduik gaat maken sta jij langs de kant. Natuurlijk is het prettig om iemand mee te hebben die op de autosleutels kan passen, maar jij ligt natuurlijk ook liever in het water.

Als 2* duiker heb je heel veel mogelijkheden om meer plezier aan je hobby te beleven. Je kunt duiken in getijdenwater, na zonsondergang de vissen bewonderen die je overdag niet ziet, het leven onder water herkennen en meer kennis opdoen in het assisteren van je buddy bij onverwachte situaties. Je verbreedt in deze opleiding je horizon.

In de 2*-duikeropleiding doe je ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden.

Er wordt bovendien aandacht besteed aan de meest voorkomende duikgerelateerde aandoeningen: hoe herken je ze en hoe moet je erop reageren? Als 2*-duiker duik je binnen de nultijden.

Voordat je je 2*-duikbrevet kunt aanvragen, moet je in totaal minimaal 20 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleiding tellen hierbij mee, evenals de duiken die je maakt in het kader van deze opleiding.

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot 2*-duiker moet je:

De 2*-duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Advanced Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat je in je opleiding hebt geleerd.

De kosten voor de opleiding tot 2* -duiker zijn,  80,00 euro éénmalig.**

Als je nog geen lid bent van de vereniging komen hier de contributiekosten bij. Daar hebt je dan echter ook de voordelen van. Voor de contributiekosten en de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging verwijs ik nar de pagina over het Lidmaatschap.

Als 2*-duiker kun je verdergaan met de 3*-opleiding.

Na het behalen van je 2* brevet kun je de volgende specialisaties volgen;

  • Alle 1* specialisaties
  • Onderwaterfotografie gevorderd
  • Ijsduiken
  • Wrakduiken
  • Onderwaterbiologie Wereldwijd
  • Vogelaatsmasker
  • Zoeken & Bergen
  • Driftduiken

** prijswijzigingen voorbehouden.

Instagram

Facebook