Opleiding tot 1* duiker

De inhoud van de 1* opleiding: wat kun je verwachten?

Misschien heb je al eens een introductieduik in het buitenland gedaan, maar het kan ook zijn dat de ervaring om onderwater te ademen nog helemaal nieuw voor je is. In beide gevallen is het van belang dat je in alle rust kunt wennen aan het ‘bewaren van je evenwicht’ onderwater (trimmen) en de benodigde theorie leert om het duiken op een veilige manier te kunnen uitoefenen. Hier helpen we je graag mee!

Als 1*-duiker word je opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijk gebrevetteerde, duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter.

Om deel te nemen aan onze opleiding tot 1*-duiker moet je:

Voordat je het 1*-duikbrevet kunt aanvragen, moet je minimaal zeven oefenduiken hebben gemaakt. De duiken die je maakt in het kader van je opleiding tellen hiervoor mee. Ook moet je de theorie beheersen.

Hierbij als kanttekening: het aantal benodigde duiken is de minimale eis. Je mag er echter alle tijd voor nemen die nodig is om rust onderwater te vinden en de theorie in de praktijk te brengen. Ook als je moeite hebt met een bepaald onderdeel, bijvoorbeeld onderwater je bril afzetten of je automaat uit doen: als je de tijd neemt om de oefeningen te doen en vaker te herhalen zul je merken dat ze vanzelf minder spannend worden.

De 1*-duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat je als 1*-duiker in de opleiding hebt geleerd. Je kunt je verder in de duiksport verdiepen door het volgen van de 2*-duikopleiding óf door het volgen van specialties.

De kosten voor de opleiding tot 1* -duiker zijn,  60,00 euro éénmalig.**

Als je nog geen lid bent van de vereniging komen hier de contributiekosten bij. Daar hebt je dan echter ook de voordelen van. Voor de contributiekosten en de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging verwijs ik naar de pagina over het Lidmaatschap.

Voor de zwembadlessen tijdens de opleiding heeft Duikvereniging Nijkerk een aantal duiksets (trimvest, ademautomaat, fles en lood) te huur. Als je hiervan gebruik wilt maken geef dit dan aan bij je inschrijving, zodat we de set aan je kunnen afgeven!

Na het behalen van het 1* brevet kun je de volgende specialisaties volgen:

  • Droogpakduiken
  • Nitrox basis
  • Onderwaterbiologie
  • Onderwaterfotografie basis
  • Introductie onderwaterarcheologie
  • Onderwaterorientatie

** prijswijzigingen voorbehouden.

Instagram

Facebook